2014. január 17., péntek

Mi vagyunk a Holmes-Brothers!


Mármint az öcsém meg én.
Mint már említettem, na jó elbüszkélkedtem vele, a gyerek is rákapott a Sherlockra, ami nagyon helyes, csak meg kéne vele nézetnem az első két évadot is. Mert a kis huncut, betársult mellém karácsony körül, mikor az AXN-en adták a második évadot, az összes részt, de már csak az utolsó részre, szóval némi háttérinfóval szolgálnom kellett, de tetszett neki, és kapásból legyártott vagy húsz elméletet, hogy miképp élte túl.
Ami poén, hogy az első a gumiköteles-verzió volt
Azt az üvöltést nem lehet visszaadni, amit leadott azon a hajókürt erősségű hangján, mikor a 3x01-et elkezdtük.
De az én meghökkenésemet sem.
A 3x02 valahogy kimaradt, pedig ő is látni akarja a részeg Sherlockot, viszont azóta hallgatom, hogy védi Johnt, hogy ő nem meleg. John szerintem nagyon hálás lehet neki a támogatásért, bár a gyerek tizenöt éves, szóval...
Akárhogy is, nagyon tetszik neki, Mycroftot is bírja, és az utolsó résznél egymás körmét rágtuk le idegességünkben és izgatottságunkban.
Itt mondanám, hogy neki semmi baja nem volt Janinával, de meglepte a tény, hogy Sherlocknak barátnője van.
Most pedig következik a bejegyzés lényege, vagyis az a nagyon magas szintű párbeszéd amit, levágtunk. Kéretik egy konyhát elképzelni, hajnali fél hetet, és kissé kómás fejeket.

Öcsém: Vennünk kéne egy olyan operációs játékot, mert sakkunk már van.
Én: Ja, de ne várd, hogy legyőzöl. Én vagyok Mycroft, az idősebb jogán.
Öcsém: Akkor én meg Sherlock. És nekem van elmepalotám!
Én: Nekem meg esernyőm.
Öcsém: Nekem meg egy barátom, aki lefejelt. Jah és az elmémben ott van James Moriaty is!
Én: De én vagyok a Brit Kormány!
Öcsém: És szükséged van rám.
Én: Száműzetésbe küldtelek!
Öcsém: Négy perc után visszahívtál.
Anyánk: Jól van drágáim, induljunk már.

Hát ilyesfajtán társalgunk, és ez tök jó, hogy így megérti a dolgot, annak ellenére, hogy máskor meg vérre tudunk menni bármilyen hülyeségen. Mint afféle testvérek és szerintem itt látszik meg a zseniális forgatókönyv újabb remekbeszabott része. Hiába, hogy az egyik Holmes a Brit Kormány, a másik meg egy magasan funkcionáló szociopata, hiába húzzák egymást, hiába az ellenségeskedés, azért mégis testvérek maradnak, vigyáznak a másikra és csesztetik is, és ez annyira hétköznapi, annyira emberi, hogy nem véletlenül játszunk mi is ilyet.
(A vérfertőzéses incestet viszont inkább hanyagolnánk. Nem vagyok benne egészen biztos, hogy volt testvére annak, aki ezt kitalálta, de inkább nem szólalok meg. )

Most viszont írnom kell neki egy Wholockot, mert megmutattam neki azt a képet, amin Anderson parafatábláján ott van bekarikázva a TARDIS, és most ezért rágja a fülem. Jah és ez az ütőkártyája, hogy ő a Doktor.
Meg a teletabi dalekok.
Aki ismeri a sorozatot, annak elmondanám, hogy ezek a színes dalekok neve nálunk.
Tehát irok, irok, irok, még akkor is ha ez nem látszik, mert még mindig nem gépeltem át. Még nem igazán tudom, hogy ez most ellustulás vagy sem, de valószínű, hogy kivételesen az utóbbi. Laptopot kérek karácsonyra.
A regényemen is dolgozom, de a szervezetem tiltakozik bármiféle határidő ellen, úgyhogy kopromisszumot kötök magammal, hogy nincs limit, viszont mindennap dolgoznom kell rajta.
Ami még fejlemény, hogy járni fogok angol nyelvtanfolyamra, mert szükségem van rá, de be vagyok gazolva, hogy nem tudok egy szót sem. Ami nyilvánvalóan nem igaz, mert az alapok megvannak, és fejlődtem is, de azért félek.
Idegesítő egy szokás.
Bár motivációnak nem vagyok híján, de attól még bennem van a majré.
Eredetileg ez egy hosszabb bejegyzés akart lenni, csak mire megírtam fejben, addigra elment a kedvem, hogy le is írjam.
Azért itt hagyok egy gondolatot, míg össze nem kaparom magam:

Az éjszakát nem tudjuk elkerülni, de meg tudjuk őrizni a hajnal reményét.

5 megjegyzés:

  1. A te tesód is Sherlock rajongó? PACSIT! Az én egyetlen öcsikém arra figyelt fel, hogy bármerre járok a lakásban, Loki mellett egy Sherlock és John neveke is elhangoznak. Addig nyúzott, míg megnéztük online. Bekapta ő is a horogot. :D Teljes letargiába esett a 2./3.-nál, és motyogott hogy nem halhat meg nem halhat meg Sherlock... A 3./1.-t együtt néztük a BBC One-on és én fordìtottam neki. *büszke pillantás*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. PACSI!
      Az enyém Lokit már ismeri, bár ő inkább Hulk párti.
      Azt hiszem többet figyeltem arra, hogy mit reagál, mint magáraa sorozatra, és teljesen le volt törve, hogy Sherlock lezuhant!
      Annyira fura látni ugyanazokat a tüneteket a másikon .)
      Ügyes vagy, hogy te fordítottad, én csak a szereplőket mondtam, hogy ki kicsoda.

      Törlés
  2. Gratula a tesódhoz, és az elhatározásodhoz is - mármint az angollal kapcsolatban! :) Ha bármiben kell segítség, csak szólj majd bátran! ;)

    Regényt írsz? Lehet tudni róla többet? (Lehet, hogy mondtad, de most hirtelen nem emlékszem.)

    Az incestről annyit, hogy szerintem ez olyan, mint a rape ficek esetén, hogy aki írja-kitalálja, ott sem vágyik nyilván arra, hogy a valóságban megerőszakolják... Szerintem számtalan olyan dolog van, amihez egy fantáziában-fantáziavilágban egészen másképp áll hozzá az ember, mint a valóságban. A kettő néha nincs köszönőviszonyban egymással.
    A "probléma" viszont az, hogy már annyi mindent tudunk erről a kettőről így a harmadik évad után, pláne most, hogy láttuk a kicsi Sherlockot Mycroft szemével, hogy egyre kevesebb tere marad a puszta fantáziának. Most pl. nem tudnám már megírni a 'Sherlock'-ot... milyen jó, hogy megtettem akkor. XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a felajánlást, szerintem élni fogok vele.

      Igen, irok, majd mindenkit felvilágosítok, mihelyt képes leszek úgy nyilatkozni róla, hogy az érthető legyen.

      Igen, a "Sherlock"-ért ezer hála, hogy van, mert csodaszép leírásokkal lettünk volna szegényebbek.
      Az incesthez meg oké, én is ovlasom ami olyan, csak az ember hajlamos mádképp hozzáállni a dolgokhoz ha van testvére, és figyelmen kívül hagyja, hogy a valóság, meg a fantázia nincs épp hullámhosszon.

      Törlés
  3. a regényedhez: írjál írjál írjál, nem hagylak ellustulni, azt mondtad, rugdossalak, ezért rugdoslak, érzed?? :D *cserébe te is rúgjál néha seggbe engem köszömöm*

    annyira dolog, mikor vkit rá tudsz szoktatni erre a sorozatra. nekem anyut sikerült (igen, mindig elmondom, mert anyuról tudni kell, h utálta a Sherlock Holmes minden változatát, amit végignézettünk vele, látványosan szenvedett minden film és sorozat alatt), és ő közölte velem ilyen kis ártatlanul: "szerintem Sherlock homokos" :D

    "Az éjszakát nem tudjuk elkerülni, de meg tudjuk őrizni a hajnal reményét." *elmorzsol egy könnycseppet*

    VálaszTörlés