2014. augusztus 19., kedd

Utolsó díj etap



Aztán olyan fél évig megint csend lesz, de én még kihasználom és megválaszolom a kérdéskéket, mert egész jól lekötnek. De lassan végleg lecseng, úgyhogy egyelőre elég ennyi a díjakból.

11. dolog rólam:

1) Nyitott könyv vagyok előttetek.
2) De nem mindegyik rész olvasható, mert szerzetesek irtak és cirádás betűkkel, iniciálékkal díszítettek. De nem olyan nagy kódex, normál méretű, mondjuk egy bestiárium (akkor létezett egyáltalán? Ha nem, akkor nem tudom milyen témában irhattak. És most megpróbálok úgy tenni, mintha ez nem hangzott volna rettenetesen nagyképűen)
3) Tessék, menj, olvass, pontozz: http://heroesinthemaze.livejournal.com/
4) Morgennel csináltunk egy kétszemélyes DW? kihívást
5) Valójában az én ötletem volt, ő meg rábólintott.
6) Hétvégén jön az új évad a Dw-ből, az új Dokival
7) Capaldicapaldicapaldicapaldi, viszont Clara úgy néz ki mellette, mint aki nem megmenti a Doktort, hanem ő vár megmentésre. Moffat, ezt a karaktert elszúrtad.
8) Öcsémmel együtt fogom nézni
9)Vasárnap a következő párbeszéd játszódott le a konyhában, miközben öcsém sütött, anyám pedig kapcsolgatta a konyhai tévét. Anyám megunta, megállt a viasaton és odaszólt öcsémnek: "Azt nézel, amit akarsz!" Öcsém ránéz a tévére, Sherlock megy benne, mire önérzetesen kijelentette: "Ez Sherlock. Nem akarok mást nézni." Büszke voltam rá.
10) A laptopomat Mollynak hívom. De lehet, hogy Anderson lesz. Molly Anderson.
11) Doktor lázban égek. Doktor. Új évad. Doktor. Asszem világos.


Sticky kérdései(bocsi, hogy elvittem a képet, igérem máshol nem használom fel,csak itt, ennél, és csupán jelezni akarom, hogy te vagy)

1)Tudod, honnan indult ez az egész díj dolog?
Fogalmam sincs róla. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a Városi Tanács indította el, és az első kérdőivet azok a botorok kapták meg, akik rá merészeltek nézni a Kámzsás Alakokra. Na jó, meghagyom az összeesküvéseket Stevenek.

2) Ha egy napra bármilyen valós vagy kitalált személy lehetnél, ki lenne az?
Per pillanat a Doktor akarok lenni. Gondolom ezen senki nem lepődött meg, de az a helyzet, hogy annyira kreatívtalan vagyok ezekben a kérdésekben, hogy nagyon, ráadásul szeretek, többé-kevésbé, önmagam lenni.

3)És miért?
Időlord, két szívvel, TARDIS-al, szónikus csavarhúzóval és olyan személyiséggel, hogy az lenyügöző.

4) Mi volt a legidiótább/legviccesebb dolog, amit valaha fanficben olvastál?
Az ilyenekről én midnig csak másodkézből értesülök, mert sosem találok olyan dolgot, ami nagyon durva és megemészhetetlen lett volna. Bár Sherlock, mint karácsonyi manó, na az viszi a prímet. Akit érdekel, Candynél keresse, szerintem nagyon aranyosan elborult :D

5) Hogy kezeled, ha egy jónak indult ötlet a toll hegye és a papír/a klaviatúra és a képernyő közt tönkremegy?
Megdermedten pislogok, körülöttem megfagy a világ és csak azt hallom, ahogy a vállaimból kinő két sárkányfej, sőt a sajátom is azzá változik, mihelyt megemésztem, hogy ennek fújtak. Tüzet hányok, tombolok, örjöngök, szitkozódok és felperzselek mindentmagam körül három kilométeres körben. Aztán lehiggadok, sirok egy kicsit és csak azért is megirom.

6) Van olyan karakter/sorozat, amivel kapcsolatban, bármennyire szereted, nem tudsz semmit alkotni?
Kettő is akad: Hannibal és a Welcome to Night Vale

7) Ha bármilyen háziállatot (képzelt vagy valós) választhatnál, mi lenne az?
Kigyót szeretnék. Nem ugat, nem nyálaz össze, csendes, szépen elvan, megnyugtató nézni, ráadásul dekorativ és meglepően kellemes tapintású. Lehet, hogy tartani nem egyszerű, de én szeretnék.

8) Ha egy oda-vissza utad lenne az időben, a jövőbe vagy a múltba utaznál?
A múltba.

9) És mit néznél meg?
A középkort. Elejétől a végéig.

10) Fordult már elő, hogy egyértelműen jobban szurkoltál a gonosz karakternek, mint a jónak?
Igen, megesett khmLokikhm.

11) Nagyon idióta kérdések voltak?
Egyáltalán nem. :)

Thia Dark kérdései

1) Melyik a legrosszabb fic amit olvastál?
Van valahol egy folytatátos Supnat fic. Ahol a kiscsaj tökéletes MAry Sue, megvan vagy tizenhat éves, (erős jóindulattal), persze rokona a Winchestereknek, de ez hagyján, ilyesmi mindenkivel előfordul, viszont minden máson zokogni támadt kedvem, és nem a jókedvtől. Helyesírás, fogalmazás, te jó ég, na és az ún. cselekmény! A csajszit, bocs magát, összehozza Castiellel és a csaj terhes lesz és kiderül, hogy persze az ő gyereke lesz az új megváltó és... Öt fejezetig birtam. A sikolyt mégis az váltotta ki belőlem, hogy a csaj tökéletesen el tudott látni egy lőtt sebet. Na neeee. Először még röhögtem rajta, ahogy az ember lánya az első próbálkozásain röhög, de aztán sirtam, és soha többet nem akarom látni.

2) Steve/Tony vagy Stve/Bucky?
Hát, hát, hát. A Tél katonáját még nem láttam, de a ficek meggyőztek, hogy Steve/Bucky. A Steve/Tony-t egyelőre óvatosan shippelem, de az a véleményem, hogy érdekes kis drámát ki lehetne hozni abból, ha ezt a hármast összeeresztjük.

3) Melyik skandináv isten/istennő bőrébe bújnál?
Tyr. Utánaolvastam és határozottan Tyr.

4) A könyv, amit legszívesebben kivágnál az a ablakon, és átkoznád a szerzőt, hogy hogyan lehet ilyen förmedvényt írni az a...
Szent Johanna gimi és a szürke ötven. Nem részletezem, mert az hosszú és goromba és arghhh.

5) Melyik az az együttes amelyik a kedvenc számodat szerezte?
Most nevezzek meg egyet? Amikor még kedvenc számom is hónaponta változik? (Attól most tekintsünk el, hogy visszatérnek újra a régi kedvencek) Na, hogy ne ugyanazt mondjam mindig: Kowalsky meg a Vega (Amilyen hülye vagy)

6) Sok barátod van?
Aham. Barátkozós tipus vagyok :)

7) Ugye szerinted is utálatos egy varangy Dolores Jane Umbridge?
Aha! De annak ellenére, hogy ki nem állhatom, valahogy szeretem, amilyen kiborító. Rosszabb, mint Voldemort, ezt meg merem kockáztatni, és el kell ismernem, hogy annak ellenére, hogy visszakézből pofoztam volna fel, jól ki van találva a karakter.

8) Kedvenc OTP-d a Harry Potter univerzumból?
Lilly/Piton. Szegény Piton! "sóhaj"

9) Kedvenc pizzafeltéted?
Feltéve, hogy te fizeted. (Tonhal. Vagy bármilyen hal.)

10)Szereted Angliát?
Kifejezhetetlenül. Egyszer kijutok és szerelmet vallok neki (is).

11) Szereted a sárkányokat? (Kérdi teljesen "ártatlan" arccal egy sunyi jégsárkány, aki Loki egyik barátja.)
Még szép, hogy igen! A címeremen egy sárkány repdes, sőt némi sárkánymágia is bujkál bennem.

Szocsi kérdései:

1) Nézz rá a könyvespolcodra; melyik az első könyv, amit meglátsz?
Attól függ, hogy melyik könyvespolcomra nézek. Na jó, legyen a legközelebbi. Nemere István: Kupolaváros titka (friss, antikváriumos szerzemény)

2) Mit gondolsz arról, ha valaki vágja magát, vagy bármiféleképpen bántalmazza önmagát?
Hogy valami olyan problémája van, amit egyedül nem tud megoldani, de senki nem érti meg, vagy fogja fel, senkiben nem bízhat meg. Nagyon sajnálom, hogy ilyen durva eszközökhöz kellett nyúlnia, és kivánok neki olyan társat, barátot, aki kivezeti a saját poklából.

3) Csontig hatolóan rideg fagy pokróccal, vagy fojtogató forróság egy üvegnyi mentás limonádéval?
Fojtogató forróság egy üvegnyi mentás limonádéval.

4) Inspiráció; mi az, ami rögtön eszedbe jutott róla? Nyüzsgő, zsibongó, hangos, lármás, lüktető, kacagó, fesztiválozó tömeg, amiben elvegyülhetek a barátaimmal és míg "minden ragyog én lehetek szürke" (Indygo: Paradicsom színű naplemente)

5)Milyen nyelveken tanulnál meg szívesen?
Először az angollal jussak dűlőre. Aztán finn, svéd, holland vagyis az összes északi és még spanyulol.

6) Mi volt gyerekkorodban a kedvenc meséd?
Vuk és a Dzsungel könyve. Órákig el tudtam nézni őket egymás után.
Milyen sorozatokat nézel mostanában?
Supernatural, Doctor Who?, Hannibal, Csengetett Mylord?, és ráveszem magam a GoT-ra (átmentem a laptopomra, és elkezdem végre. Vagy inkább beszerzem a könyvet)

7)Hiszel Istenben, vagy a sorsban, szerinted minden okkal történik, vagy a cselekedeteink tükre minden esemény, esetleg egyszerűen csak úgy lesznek a dolgok, teljesen követhetetlen módon?
Sok mindenben hiszek, mert a világ oly nagy, és olyan bizarr, hogy kizárt, hogy ne létezzenek az istenek és a sors. Az egyházi Isten nálam sikeresen elvágta magát, és Jézus is majdnem, pedig ő szerintem meglepően normális arc. Vannak dolgok, amik okkal történnek, vannak, olyanok, amik visszahatások egy másik cselekedetnek és vannak, amik nos, csak úgy megtörténnek. Mindegyik igaz egy kicsit, de végső soron úgyis csak az számít, hogy mi melyik útra lépünk.

8) Ki a top 5 férfi, és női karakter?
Nyünyünyü ne tessék ilyet kérdezni! Na jó lássuk a top 5 férfit: Arthur Dent, Crowley, aranyos kis Thorndee, Pelorat, FÜlig Jimmy (ez csak úgy top öt, hogy ők jutottak eszembe először. Ne aggódj a női karaktereknél is így fogok eljárni) Top 5 női karakter: Lyra Belacqa (nem vagyok benne biztos, hogy így kell irni a nevét), az a boszorkány az Eragonból, akinek a váltott macskája van és "A" betűs neve, ami nem ugrik be, Frigga, Lyra anyja (miért ne jutnak eszembe nevek?), Denisa

9) Ráérős barokk körmondatok, vagy sodró cselekmény sok párbeszéddel?
Barokk körmondatok csattanó tőmondatokkal vegyítve. Csak remélem, hogy néha van cselekményem is.

10) Mit gondolsz az SPN 9. évadáról? (ha nem nézed, akkor ejnyebejnye, de hagyd figyelmen kívül ezt a kérdést)
Összességében jó. Nem annyira, mint a nyolcadik, de nem múlta alul a hetediket sem. Kicsit keveset foglalkoztak a főszállal, úgymint bukott angyalok, és ember!Castiel, kicsit sok volt az üresjárat. Mintha a testvéri kapcsolat is kezdene önismétlővé válni, nem merik nagyobb szintre emelni, ahogy a Destielt sem akarják elismerni. Basszus a Sheriarty is előbb lett kánon! Szóval tessék szépen bátornak lenni rendező urak és elismerni a dolgot. Viszont Crowleyt szépen felhozták, nagyon tetszett az ő szála, bár abból meg az hiányzott, hogy hogyan csatázik Abadonnal. Az évadzáró viszont! Na azzal megmentették az egészet, és akárki akármit mondd, én igenis várom az őszt, meg az új évadot. Remélem Crowley megmutatja, hogy nem a Winchesterek pincsije és alaposan bekeményít. És mit fog szólni ehhez Castiel! Tsodálatos lehetőségek rejtőznek ebben és remélem kihasználják!

Hát ennyi lettem volna, nincsenek kérdéseim, nem küldöm tovább, próbáljatok ebbe beletörődni. Kreatív se vagyok, szóval ennyi egy időre a díjakból, legközelebb frissel jelentkezem. Remélem. Cupp!

2 megjegyzés:

  1. ejj, hát most látom csak, h itt reklámozod a karácsonyi nyomi manós ficcemet? akkora ölelést küldök itt az éterben, amekkorát még MZ/X sem tudna kiszállítani :D
    jaj, de na, annyi mindent akartam még ide írni, ahogy olvastam, de most meg mind kiesett a fejemből. ajjajajj...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mert az annyia cuki lett, hogy muszáj neki a propaganda. Az ölelést megkaptam, de majd személyesen is igényt tartok rá.
      Hát, ahogy a babona mondja: gyere be még egyszer.

      Törlés