2014. április 27., vasárnap

Con, Candy, képek



( Kis bocsánatkérés, hogy még mindig ilyenekkel traktállak titeket, csak egyszerűen olyan kis lelkes vagyok, hogy muszáj mindenkinek elmondanom, hogy mik történtek velem. Bár eredetileg is ilyennek gondoltam a blogomat, csak kicsit lelkiismeret furdalásom van, hogy még mindig nem érdembeli friss.)
Mint hirdettem elvoltam conon és ekkora hatalmas nagy buli volt! De az lesz a legjobb ha a pénteki készülődéssel kezdem. Ugye, hosszas vívódás és nyüsszögés után eldöntöttem, hogy oké Crowleyként állítok be, ám sehol nem volt egy piros ingem. Segáz, biztos lehet kapni Győrben egy snassz, egyszínű inget, nem kell kétségbe esni, minden másom van. Ebben a hitben el is indultam, és két órával később az elveimet sírva hajítottam ki egy arra járó városi busz elé, mert nem találtam. Vagy a szín, vagy a szabás, vagy a méret nem stimmelt, esetleg ezeknek kombinációja és már valami feketével is megelégedtem volna, de anyám elköszönt, mert ő ment haza. Nekem az angolig volt egy órám, úgyhogy random módon bejártam a Széchényi teret meg a körületjét, és találtam is egy eldugott turist, amit érdemesnek láttam kipróbálni. A szerencse mellém szegődött, mert potom pénzért lett egy fekete, felül gombos, jó anyagú ingem, amihez az öcsém nyakkendője tökéletesen illett, én meg rájöttem, hogy tetszik ez a stílus, úgyhogy most női nyakkendőket fogok keresni.
Lement rendben az angol, kaját is vettem, úgyhogy vert sereg módjára felvánszorogtam győri öreganyámhoz a hetedik emeletre, és úgy voltam vele, hogy én most angstba fojtom a bánatom. Volt egy címem, úgyhogy kitaláltam, legyen Avangers, mert régen volt már, és valami diliházas, mikor megszólalt a telefonom és Réka hívott, hogy van két jegy. Hát így Candy nem tudott most fizetni, úgyhogy hullámzott rendesen az éter, mire elrendeződött a plusz egy jegy ügye. Dorina, szintén színjátszás, kicsit úgy fest, mint egy elvarázsolt tünde, rábólintott, viszont akkor az anyukája kivitte hajnalok hajnalán, úgyhogy megint egyedül vonatoztam. Mondjuk szeretek egyedül vonatozni, mert akkor aludhatok kedvemre, és nem kell nézelődnöm. Rendben felértem, aztán Réka navigált, hogy melyik metró melyik állomás. Én így próbáltam teleportálni, valahol őszintén reméltem, hogy összejön, de a nyilvánvaló kudarc után inkább vettem jegyet, és elindultam a metró felé. Büszke voltam magamra, hogy egyedül megtaláltam, onnan meg már két szimpatikus cosplayest szemeltem ki magamnak. Onnan tudtam, hogy azok, mert nagyon lila illetve rózsaszín hajuk és érdekes ruhájuk volt. Igazán rendesek voltak, mert megengedték, hogy kövessem őket, sőt lecsekkolták többször is, hogy meg vagyok-e, be is mutatkoztak, de a névmemóriám tudjátok milyen, de azért nagyon köszönöm nekik, hogy megmutatták az utat a Hungexpohoz. Ott szét kellett válnunk, mert nekem Geri hozta ki a jegyet, nekik meg még venni kellett asszem, úgyhogy kölcsönösen jó szórakozást kívántunk egymásnak, és soha többet nem találkoztunk.
Tényleg. Annyi embert egy helyen, aki a közös szenvedélyének hódol én még nem láttam. A sor megvolt vagy fél kilométer, a lehető legkülönösebb figurákkal vegyítve, amiben nekem ki kellett szúrnom egy Gerit. Hála a telefonnak végül is sikerült a manőver, ő jegyet adott nekem, én kifizettem, aztán beszivárogtunk a tömeggel a rendezvényre.
Nem győztem bámulni, hogy micsoda jelmezek szaladgálnak szabadon, bár a háromnegyedét abszolút nem ismertem, de a kidolgozottságuk megérte a tátott szájat. Üvöltött róluk a beléjük fektetett munka, a szeretet, a kitartás, a rengeteg óra, amit a készítésükbe öltek.


Neki az a kütyü a mellkasán zenélt is! És ő maga rakta össze! Fogalmam  sincs, hogy milyen nehéz lehetett, mind elkészíteni, mind viselni, de le a kalappal előtte. Ez az igazi szenvedély, úgyhogy kérdés nem volt innentől kezdve, hogy miként fogom érezni magam. Az egyetlen negatívum, hogy otthon hagytam a fényképezőgépet, szóval előre is elnézést az egyes képek minőségéért, mert a telefonommal készültek.
Felmentünk az emeletre, ahol Réka még készülődött, Geri pedig türelemmel viseltetett iránta. Dorináról kiderült, hogy szintén tud rajongani, ezzel meg is találtam vele a közös nevezőt, mert mindketten telefont ragadtunk és az összes jónak tűnő jelmezt lekaptuk. Szinte az összeset.


Nagyon rabló az úr, bár semmi atrocitás nem történt.


Tetszett a kaszája.


Vagy Csillagkapu, vagy Enterprise, vagy mind a kettő, de nem tudtam megkérdezni, mert nagyon mentek valahová.



Ő valami fejvadász lehetett. Talán. De jól néz ki.
Azért beszélgettünk is, mikor Réka, két fonás között, oldalba bök és a fejével int, hogy lessek csak arra. Arra lestem.


A Doktor! És Rose! Azért a kezem az izgatottságtól remegett, mint észlelhető, de a következő azért jobb lett. Kösz Dorina :)




Nem tudok dönteni, mindkettő egyformán tetszik, mert hát Doktor! Ezzel a kezdődött a napom, és még csak fokozódott, mikor a csajszi közölte, hogy van K-9-ese is. Csak lent van a kocsiba, ám majd felhozza megmutatni. Büszke vagyok magamra, hogy nem kezdtem el ugrándozni.
Aztán szabadon engedtük a flótásokat, visszamentünk Rékához, aki addigra már elkészült a korbáccsal, viszont rájött, hogy valami még nem stimmel a ruhájával, úgyhogy nekiállt varrni is. Részemről üldögéltem, mert már kezdett zsiborogni a lábam, asszem dumáltunk is, mikor Dorina így felsikkantott: - Loki! És Thor!
Na gondolhatjátok, hogy azonnal letámadtuk őket, bár közölték, hogy vannak fegyvereik is, szintén kocsiban, de majd visszajönnek és ezzel eltűntek. Mi meg így néztünk egymásra a rózsaszín ködön át, és azért lassan leesett, hogy nem biztos, hogy visszajönnek. mert hát mégiscsak Lokiról van szó, úgyhogy míg bizonytalanul reméltük, hogy a testvére rá tudja beszélni, hogy nem szép dolog cserbenhagyni a rajongókat, én beneveztem a karaoke versenyre, és találtunk még egy Lokit!


Igen, nagyon elégedett vagyok a helyzetemmel :) 



Ja és mégiscsak visszajöttek, tehát a kicsi szívünk aggódóból átment rajongóba.


Értitek közéjük kellett állnom. Muszáj volt. 


 Annyira rendesek voltak, hogy ezt így megengedték. Most, hogy így visszanézem legszívesebben tapsikolnék örömömben, hogy Loki és fem!Loki. A kicsi rajongó szívem az egekig szárnyalt. Később láttam valahol egy Vasembert,


de Loki nem volt a közelben. Pedig egy Frostironos kép azért az hab lett volna a cseresznye tetején, de nem vagyok telhetetlen, már így is szenzációsan éreztem magam.
Közben azért Réka is összekapta magát és elkészült


Én kis ostoba nem fényképeztem le őket  Gerivel együtt. De van külön Geriről, meg a haverjáról. Meg ne kérdezzétek a cosplayt, nem nagyon ismerem az animéket, mangákat.


A Geri a jobboldali, akinél az a fura kard van, és sötét ruha.
Aztán Rose is visszatért K-9-el aki tényleg mozgott, vagyis húzta maga után. Lenyűgöző.


Úgy érzem a lelkesedésem még így is átjön, annak ellenére, hogyha fényképeznek, max ennyire mosolygok, de simogatok egy K-9-et. 


Bezony, akadt egy TARDIS is. Úgy érzem legközelebb is megyek conra, mert ahol ilyen csodálatosan szép dolgok és emberek vannak, azt többször is látni kell. A boldogságtól becsiccsentettem, mert ahhoz nekem nem kell alkohol.


Jöttün Loki, akit a ruhatárnál vadásztunk le. Ugyanis az is volt, és nagyban megkönnyítette a helyzetünket. Bár azt el se tudom képzelni, hogy akiknek igazán komoly jelmezük volt, hogyan mozogtak egész álló nap és miként mentek WC-re. A szenvedélyük dícséretes és lenyűgöző.


Itt is volt azért sor, mert hát mindenki le akarta fényképezni. Nem is csoda.
Aztán Dorinával ketten leléptünk, mert kisütött a Nap, és kint is voltak emberek, akiket Dorina felismert, én meg követtem, és elsőnek találtunk is egy Avatárt.


Utána pedig Korrát és a jegesmedvéjét, vagy milyét. Nem irigylem, akárki is mászkált abban a bundában.


Nem mentünk messzire, mert folyton fényképeztünk, aztán meg Rékáék is kerestek minket, de csak nagy nehezen sikerült találkoznunk, pedig hol máshol lehetne a keresztutak királya, ha nem a keresztútnál? Ezen én jól elröhincséltem, de végül valami pavilonban futottunk össze. Addig is itt vannak a képek, amiket lőttünk.


Hercegnők, vagyis úgy néznek ki, mint a hercegnők, az meg ott egy barbár. Tetszik a skót kockás ruhája.


Nem volt annyira rossz idő, csak be volt borulva, úgyhogy talán nem fázott abban a szoknyában.


Megnyugtató, hogy nem csak én vittem a minimalista stílust. Death Note, amiről már hallottam. Valahol.


Ha jól dereng, akkor ő egy Sebastian. Sajna nem Moran, hanem egy másik, de ilyen komornyikos kinézettel: ki tudja? Erről jut eszembe, hogy láttam kutyafuttában egy csajt, aki nyakörvvel vezetett maga után egy srácot, de nem tudom kik voltak, bár nekem nagyon MorMor feelingje volt.


Ő pedig egy Topf az Avatarból. Ilyenkor vigyorgok, hogy azért én is ismerek dolgokat.


Annyira jópofa társaság! Johohó meg egy üveg rum!


Ők meg Narutosok. 
Aztán csak találkoztunk a pavilonban Rékáékkal, ahol voltak kirakódósok, mindenféle mangák, kütyük, babák, figurák, ékszerek és az egyik ilyen pultnál, na kit látok?



Cecil! Nézem, mondom magamban fülhallgató, csápok, csak nem? Hát csak de. Én voltam a nyolcadik aki felismerte, ezt ő tudatta velem. Adott egy tippet is, hogy esetleg egy üres nyakörv kéne még, hát majd legközelebb.


Remélem a Rádióvezetőség nem bukik ki azon, hogyha a Rádióssal fényképezkedünk. Hát, amíg nem füstölög, vérzik, vagy válik kivehetetlenné, addig boldog vagyok.
Már csak a karaoke verseny volt hátra, ami persze nem kezdődött el időben, újra kellett indítani az egész rendszert, mert lefagyott, de végül is elkezdtük. A zsűri mondott pár dolgot, hogyan tartsuk a mikrofont meg ilyenek, aztán hozzátették, igaz csak a féltávnál, hogy nem kell aggódni, a színpad még nem evett meg senkit. Hannibál ajánlónkat hallották. :)
Aztán én is sorra kerültem, a Dzsungel könyve - Válj kővé dallal. Nem ment rosszul, élveztem a dolgot, tapsot is kaptam, pukedliztem, aztán rohantam, mert már így is negyed órás késésben voltam. Azért találkoztunk Candyvel, és ez a találka nagyon, nagyon, nagyon eredményesnek bizonyult. Többek között az Arena Plazaban láttunk egy férfit, aki profilból pont úgy festett, mint a fiatal Mycroft. Aztán beszabadultunk a könyvesboltba, ahol nem tudtuk feldolgozni Kifli a viking nevezetű gyerekkönyvet, eltöltöttünk egy órát, aztán alig találtuk meg a mozit, és persze rengeteget beszéltünk, meg nevettünk, úgyhogy az egész napom szenzációs volt és ezt köszönöm Rékáéknak, az összes emberkének akit lefényképezhettem, Candynek, akivel végül találkoztunk és persze nektek is, hogy megoszthattam veletek.
A végére pedig még néhány fénykép:











9 megjegyzés:

  1. Wow.... nem semmi dolog ez a con! Amior még jártam, akkor nagyon ritkán mertem képeket készíteni, és azok is elsősorban Heta meg Narutos képek. Volt egy Hobbit. Volt egy Hobbit és nem mentem oda hozzá. Azt egy életre megbántam :(
    Örülök, hogy ilyen jól telt a napotok, ha legközelebb mész, már csak ezt kell überelni :D a con tényleg nem semmi dolog, de nekem elég volt 1-2 alkalom, utána már csak a baráti társaság miatt mentem le.
    Mennyi Loki *feldolgozza* sok Loki.
    Az a Seb az lehet hogy Kuro... K-Kurosit-- ez se leírni, se kimondani nem tudtam soha. De valami ilyesmi azt hiszem??
    Az az Ironman meg milyen jól néz ki, kár hogy alul nem folytatódik, legalább valami piros nadrágot húzhatott volna, de így is tiszta jól néz ki!
    DOKTOR! ROSE! TARDIS! TOPH!

    PS: SKÓT FELFÖLDI CSÁVESZ!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mentél oda? Nem löködek oda? Nem kényszerítettek? Ember pedig az ilyen lehetőséget nem hagyjuk úszni! Bár ezt már úgyis tudod, de sajnálom, hogy nem akadt senki aki odarugdosott volna.
      Pedig ez erről szól, legalábbis nekem erről szólt, és ha megyek a rendes fényképezőgépet viszem és duplaennyi képet szenvedhettek végig.
      Én a hangulat miatt fogok járni. Annyira fel tud dobni, hogy totál idegen embereket összeköt valami és ez ilyen nagymértékű megnyilvánulása elbűvöl, magával ragad, és nem érdekel, hogyha nem ismerem közvetlenül a rajongás tárgyát, mert a hangulatot élvezem.
      Szerintem az ÖSSZES Lokit megtaláltuk és én még nem tudtam feldolgozni. Loki. Thor. Loki. Loki.
      Lehet, hogy igazad van, ám ha egy megjegyzéssel lejjeb téved szemed sugára, láthatod a kiejtését. :) Nem néztem, pedig úgy harangozták be nekem, hogy a legjobb pasi.
      Ironman lehet félúton elunta, vagy nem volt ideje rendesen felöltözni a pásztoróra után ;)
      Gyere szökjünk el velük!

      U.I: Haarrarr! (üvöltött a skót felföldi csávesz)

      Törlés
  2. kuroshitsujiii :D *khm, anno én is sokáig tanultam a kiejtését* de ah, imádom. Sebastian, te drága, te <3
    de a többi kép is mind csodás. de ezeket nem mindet láttam ám ott a padon :O no sebaj, ami késik, nem múlik :D
    és rájöttem, ki a Thor-lány. azt hiszem, egy barátnőm nővére. de nem vagyok benne biztos, szóval megyek információkat szerezni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óh hát a padon mást kellett csinálni, nem képeket nézegetni! :P
      Ha kiderítetted szólj ám, és ha ő az, akire gondolsz, akkor tolmácsold hálámat :)
      Hát akkor muszáj lesz, hogy megnézzem azt az animét, ha már ennyien dícsérik.

      Törlés
  3. Nem hiszem el, hogy kint voltál conon és én nem tudtam róla és nem találkoztunk! A fenébe! >< Ivy-t pedig megtaláltam, főleg hogy mindkét nap mászkáltam állandóan össze-vissza, rendesen szét is ment a lábam tegnap estére... Jaj most úgy sajnálom, hogy nem láttam, hogy jössz, pedig ki is írtad és aww a Lokival nekem is van közös képem! Szegény eléggé megijedt tőlem, amikor szabályosan ráugrottam, mielőtt lemehetett volna a lépcsőn, hogy hadd csináljunk már egy képert, mert légyszi-légyszi és nem vihetném-e esetleg haza xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj drága kincsem ne haragudj! Valahogy rohadt egoista módon azt hittem, hogyha kirakom blogra, akkor mindenki látja, pedig nem és nem láttalak és ez nem ér! Mondjuk én már azt is nagy mázlinak tartom, hogy ennyi lokival, meg a Doktorrral fényképezkedhettem, mert hát azért te is tudod, hogy mennyi ember volt. Állítólag volt valahol egy Castiel is, de ez szerintem csak afféle városi legenda lehetett. Aztán meg csak szombaton voltam, olyan fél-négyig, de legközelebb kétnaposra megyek és te is ott leszel és én is, és tökre elraboljuk az összes Lokit!
      Az én lábam is hasonló állapotban leledzik, mert vasárnap még színház, ahova ugye körömcipő kell...

      Törlés
    2. Castielek mindenütt és mindig vannak, csak nem biztos, hogy látod őket! :D Én voltam olyan ostoba, hogy elhanyagoltam a blogod, ne haragudj rám, igyekszem gyakrabban nézni, csak con előtt a cosplay miatt egy percem nem volt szinte, mert persze, hogy utolsó pillanatra kell hagynom nekem is. Amúgy legutóbbi conon láttam egy Castielt, de mindig elszaladt előlem, biztos félt, hogy elrabolom őt is a Lokik mellé :D Alig várom a következő cont, hogy találkozzunk és Loki- meg Castielraboljunk!

      Törlés
    3. Én nem haragszom, sőt engem gyötör a lelkiismeretfurdalás, hogy mennyire el vagyok maradva sztorikkal, véleményekkel, ilyenekkel.
      Megértem, és legközelebb mindenkit elrabolunk, karöltve, begyömöszüljük őket a TARDIS-ba és nagyon aranyéletünk lesz :)
      (Remélem normális, hogy máris azon kattogok, hogy kit cosplayezhetnék a legközelebbi conon)

      Törlés
    4. Óh ne aggódj, teljesen. Én az elkövetkezendő egy évre (meg tovább is), minden conra be vagyok táblázva. Na ez a nem normális xD Nem bírom ki az életem cosplay nélkül és elszánt célom, hogy egyik barátnőmnek egyszer csinálok egy Loki cosplayt, mert hihetetlenül jó arca van hozzá. Aztán persze, ha felvette, elrabolom és bezárom a szekrénybe álá Thor *-*

      Törlés