2013. december 14., szombat

Az öngyilkosság hátrányai



Tartalom: Az eseményeknek általában kétféle következménye van: azzal, amivel számolni lehet, és az, amelyikkel nem.
Páros: Sherlock/Mycroft
Fandom: Sherlock BBC
Műfaj: egyperces post-Reichenbach
Korhatár: 12+
Figyelmeztetés: a humorom, az események pontosan a zuhanás után játszódnak
Megjegyzés: Ez pontosan egypercnyi indok arra, hogy miért nem szabad engem két órás edzés, két forralt bor és éjféli fekvés után papír és toll közelébe engedni.


Sherlock ketrecbe zárt vadállatként járkál fel-alá a jellegtelen motelszobában és lassan kezdett tényleg és igazán beleszédülni.
A feje tompán lüktet, és hiába kapaszkodik elfehéredő ujjakkal az asztallapba, a tárgyak körvonalai csak késve zökkennek vissza helyükre.
Maga elé meredve, pislogás nélkül összpontosít a mogyorószín szőnyegre, csak annyit ér el, hogy tizedpontossággal be tudja határolni a teste hőmérsékletingadozását.
Egyik pillanatban a szoba levegője metszően hidegnek bizonyul, mint a zuhanás, éles és kiküszöbölhetetlen, (talán nem is biztos, hogy beválik a trükk), a következőben pedig forró, mint John ujjai a csuklóján, (de a holtak nem beszélhetnek az élőkkel), és minden lélegzetvétel nehéz.
Lassú, kimért léptekkel sétál el az ágyig, (mitől imbolyog így a hajó Apu?), és először két kézzel kell megtámaszkodnia, hogy meggyőződhessen róla, hogy igazi. Aztán felkecmereg rá, a hátára gördül és lehunyja a szemeit.
Fájnak a végtagjai, természetesen, hiszen épp az imént ugrott le egy kórháztetőről (tényleg leugrott?), természetes, nem nem egyáltalán nem az, hogy fáj, a teste csak egy tartály, a tartály nem lázadhat. Alárendelt, tud parancsolni neki.
A torka kapar, iszonyatosan szomjas, és álmos, pihenni kéne, de nem lehet, vadásznak rá, de mégis, e nélkül nem bírja.
Haldoklik?
Az ébrenlét és álom határán, hideg, izzó testtel, iszapban kavargó elmével (kincset vadászunk, Apu, de jó!) érzékeli, hogy kinyílik az ajtó, kopogó léptekkel jön valaki.
Mycroft.
- Mit akarsz? – kérdezi, de lehet, hogy csak gondolja. Idegesítő ez a bizonytalanság.
- Rosszul nézel ki – mintha egy cseppnyi aggodalom rezegne a hangjában.
- Haldoklom – nyöszörgi Sherlock. Hiszen most ez a szerepe. Csak túl jól sikerült.
Kellemesen hűvös tenyér simul a homlokára, (John kérlek, nincs semmi bajom!).
- Attól tartok ki kell, hogy ábrándítsalak, drága öcsém, mert a valóság ennél sokkal prózaiabb. Csak megfáztál.

5 megjegyzés:

  1. Mycroft! Nem lehet elég MYcroftot kapnom! Sajnálom, de a trailer teljesen felpörgetett, hogy mennyi Holmes Brothers pillanat lesz benne... majdnem jobban várom, mint a Johnnal való reuniont!

    No de a ficről: Sherlockban véleményem szerint is egy hipochonder bujkál valahol, aki csak a legkisebb náthára vár, hogy előtörjön fékevesztetten! :D Mycroft meg ott van, mint mindig, hogy mégis megpróbálja a realitások felé terelni. Én meg elolvadok. <3 Köszönöm, hogy olvashattam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljességgel megértelek, már én is várom azokat a Nagy Testvéri Pillanatokat, bár én a Johnlock reunion vonatkozásból Maryt várom nyálcsorgatva. Szegény John ketté lesz tépve, mint egy rongybaba.

      Sherlock hipochonder, ez tény, legalábbis nálam. Mycroft meg csak fogja a fejét ilyenkor :) Olvadozz csak, majd visszaszilárdulsz ebben a kutya hidegben!
      SZivesen.

      Törlés
  2. ííí jájj mennyire vártam ezt a kis cukifalatot :D Sherlock "igazi" férfi, a legkisebb náthától is haldoklik, most sem csalódtam sem benne, sem benned. :) Mycroftnak ez a hidegvérű realizmusa tökéletes a végére :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cukifalatok az egyik specialításom a lehetetlen párosok mellett. :)
      Sherlock a rideg felszín alatt rendkívül érzékeny, én meg nem vagyok rest visszaélni vele. Fellélegeztem, hogy átjött.
      És ki más lőhetné le a poént, mint Mycroft?
      Várlak még egy keringőre!

      Törlés
  3. Jajj... XD ez ütött... Nagyot.

    VálaszTörlés