2014. október 2., csütörtök

Doctor Who? 8. évad hatodik rész - A gondnok



SPOILER! SPOILER! ÉS SPOILER!
Figyelmeztettek, hogy a sorozat címében nem szerepel kérdőjel, de most vagy visszakeresem és kigyomlálom őket, vagy hagyom így, és ráfogom, hogyha el van rontva, akkor következetesen rontsam el. Ez utóbbit fogom választani.
Hát úgy tűnik kissé elszóltam magam, mert ez a rész is kicsit semmilyen lett. Megnéztem, jó volt, de semmi megrázó élmény. Hogy hogyan fogok irni róla, na azt nem tudom, mert ha rossz lenne, akkor szidhatnám, ha remek lenne ömlenghetnék, de ez szimplán csak jó, és ezzel nem tudok mit kezdeni. Ez nem jelenti azt, hogy meg se próbálom, de nem igérek semmit.
Ugye azzal mindenki tisztában van, hogy ezek a beszámolók abszolút szubjektívek?

1) Tizenkettes
Még mindig asdfghjkl és még mindig ő viszi a hátán az egész showt. Nem fogok belemenni a forgatókönyvbe, meg nem kezdem el, hogy Moffat így meg úgy, mert nem akarom, hogy a jellembeli hiányosságai eltántorítsanak ettől a sorozattól. Amit igenis szeretek, és Tizenkettes egy gyöngyszem, és mikor mosolyog! Hát én elolvadtam. Tökéletes volt az egyensúly, morgott, oltogatott mindenkit, de láttuk végre elérzékenyülni, és ezért megérte az egész. Igazi Doktor volt. Az elejétől a végéig.
Csak magyarázza el nekem valaki, hogy pontosan mi baja van Pinkkel. Mert ez valahogy nem esett le, pedig sasoltam rendesen, nehogy egyetlen szemöldökráncolást is elmulasszak a drága morgósunktól. És ha már nem értés, valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mi nem stimmelt ebben az egészben? Van még valami, amit nem tudok hova tenni, valami ami azért zavar rettenetesen, mert azt sem tudom, hogy mi zavar. Mint egy pont a hátad közepén, ami hiába viszket, sehogyse tudod megvakarni. Na pont ilyen érzés. Szóval valaki? Tud segíteni?
Addig is, amíg erre fény nem derül térjünk vissza Tizenketteshez. Aki most megmutatta, hogy a szó szerint és átvitt értelemben is láthatatlanná tud válni. Az elsőben egy karóra segíti, a másodikban meg az a tény, hogy ő lett a suli új gondnoka, természetesen John Smith néven. Még seprűje is volt :)
Persze nem maradhatott felfedezhetetlenül, mert a helyi felforgató elem, egy néger kiscsaj simán kiszúrta a TARDIS-t, és hát nem hagyta riposzt nélkül a Doktor egyetlen mondatát sem. A Doktor meg is mutatta neki az Univerzumot, de ez egy kicsit sok lehetett neki, mert hát behányt a TARDIS-ba. Mindegy, a későbbiekben, esetleg felnőttként, szivesen viszont látnám. Jól van, bárkit szivesebben látnák mellette, mint Clarat.
Az aktuális szörnyet is ügyesen elintézte, rutinmunkának számított nála, nem is vesztegetnék sok szót rá.
A kréta-táblaőrülete most is megnyilvánult, mert neki muszáj volt felmászni az ablakba, hogy közölje Claraval, hogy egy évszámot hibásan irt fel, és váram, hogy mikor ugrik be a terembe és javítja ki. Hát ezt nem tette meg, de Clara igy is égett a diákok előtt. De a legepicebb megmozdulása, a mosoly mellett, mikor leharapta Pink fejét. Mintha mindenki késztetést érezne arra, hogy felbosszantsa, aztán meg csodálkoznak, hogy kiosztja őket. Mondjuk nem volt annyira goromba, mint amennyire lehetett volna, de joggal akadt ki.
Összeségében megint nagyot alakított, nagyon szeretem nézni, és nem csak a szemöldökei miatt, bár elismerem, sokat nyom a latban. Tetszik, ennyi, pont.

2) ClaraPink
Hát gyerekek ez borzasztó. Nem szeretem az olyan szerelmi szálakat, amelyek csak azért vannak, hogy meglegyen a románc, azt pedig egyenesen ki nem állhatom, mikor valakinek az az egyetlen jelleme, szerepe, hogy ehhez asszisztáljon. Lehet, hogy ez zavart ennyire? Hogy Clara is elsikkad, annak ellenére, hogy a Doktor húzza fel, és most kapott még egy ilyen párt? Nem, nem ez az a viszkető pont. Bár egyszerűen nem fér a fejembe, pont ahogy a Doktor is folyton letesitanározta, szerintem joggal.
Egyetlen értékelhető jelenete volt, az amikor olyan hangot ütött meg a Doktorral szemben, amitől nekem kinyilt a bicska a zsebembe. Mert hiába mondta neki a Doktor, hogy ő nem katona, nem tiszt, Pink csak azért is húzta az agyát, és pont azon a módon, amitől nekem automatikusan elkezd viszketni a tenyerem. Egyszerre gyerekes és dühítő. Clara helyében alaposan felképeltem volna, de legalább a Doktor helyrerakta a kiskatonát.
Hiányzik Rory.
Nincs ellenemre, ha valakit utálhatok egy filmben/könyvben/sorozatban/bárakármiben, de csak akkor, ha közben meg rábólinthatok arra, hogy igen, indokkal utálom. És nem azért, mert funkciótlan. Viszont azt nem tagadhatom le, hogy összeillenek Clarával.
Megpróbálom nem élből leirni, talán nem lesz olyan szörnyű az ő párosuk.

3) Missy és az Ígéret Földje
A Doktor mellett a pszichopata beütésű Mary Poppins viszi a prímet, de túl keveset kapunk belőle. Tessék többet mutogatni, és lassan elhinteni a nyomokat, hogy mi az átok ez az Ígéret Földje. Mondjuk az se ártana, ha felbukkanna Gallifrey. Vagy összekapcsolnák a kettőt, és általában többet foglalkoznának ezzel. Jah igen, ezúttal a szörnyi, akinek a Skovox Blitzer nevet adták, ami úgy hangzik, mint egy ukrán maffiózó, által lelőtt rendőr került erre a titokzatos helyre. Missynek ezúttal volt már titkára itt, kiváncsi vagyok, hogy ő is kap-e külön sztorit. Megérdemelné.
Igazából nem derült ki semmi új, de Missy pontosan az a kaliber, akit látsz egy fél percre, és tudod, hogy na, ebből nagy gebasz lesz.

Ez megint rövidre sikerült. Nem volt különösen rossz, de nem is volt kiemelkedően jó. Lehet, hogy vigaszképpen nézek egy-két részt Kilencessel.
A következő részben ismét a Holdra utazunk majd, ahol pókokat kapunk ellenségként, meg egy dillemát, hogy megéri-e feláldozni egyetlen ártatlan embert a többségért.
És még mindig fogalmam sincs, hogy mi zavart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése